"You are what you believe yourself to be"

Opleidingen & cursussen 

 

Schoonheidsspecialiste                           Reiki    

Kleurenanaliste                                       Medium

Personal shopper                                    Verdieping Medium

Holistisch masseuse                                LaHoChi

Magnetiseur                                             Acupresuur & Meridiaanleer

Acces Bars                                               Uitvaartondernemer

Quantum-touch                                       Spirituele Alchemie

Kundalini Yoga teacher                          5d Quantum-healing

Kundalini Reiki master                          Kundalini Bodywork

Space Holder

Hoe het ooit begon...

Gedreven door een droom ben ik op 1 september 2012 met mijn schoonheidssalon gestart in Cosmo Hairstyling in Hilversum met 0 klanten. Het was een uitdaging, helemaal omdat ik een paar maanden ervoor al mijn plannen overboord had gegooid.

 

Ik had mijn opleidingen voor kleurenanaliste en personal shopper net gehaald en was zwanger van mijn eerste kind. Ik voelde me bruisend, was ready to go om bij de televisie als styliste aan de gang te gaan en het leek ook even alsof it was ment to be. Tot dat..

Ik daadwerkelijk aan de gang ging, ik was net terug van verlof en ging stage lopen bij een bekende styliste van televisie. Dagelijks was ik op het mediapark te vinden, om mensen voor televisie te stylen en bergen met kleding te stomen. Hoe glitter en glamour het allemaal was, al snel zag ik ook de andere kant van de showbizz.

En niet lang daarna werd het een opgave om naar mijn stage te gaan, wat me het meest ging tegenstaan was dat het gewoon onmogelijk was om echt contact met mensen te hebben, het deed me het meest denken aan de dierenwereld, eten of gegeten worden. Hoe veel tijd, geld, energie en wilskracht ik er ook had ingestoken, het werd pijnlijk duidelijk dat ik het moest los gaan laten. Mijn hart brak, ik zou mijn ziel aan de duivel moeten verkopen, als ik zou door gaan.

Een droom en alle gevolgen van dien, viel uiteen en ik stond voor een nieuwe uitdaging. Maar op dat moment voelde het meer als een heel bekend gevoel van vroeger, ik had gefaald..

 

En falen, dat destijds een vies woord was, haalde altijd een monster in me naar boven en ik ging dat monster dan bedwingen door dwangmatig te vechten, want het goede overwint toch? 

Alles wat ik wilde bereiken, leek uit een onuitputtelijke bron van overleving te komen, want als ik iets belangrijk vond, was het om mijn verleden ver achter me te laten en koste wat kost, geen eindproduct te worden van een kansloze jeugd.

Ik kreeg altijd de kriebels als iemand over zijn of haar verleden begon, want ook al was het verschrikkelijk, wees blij dat het voorbij is en je nu zelf keuzes kan maken. Nu kan ik zien dat ik het zelf heel erg moeilijk vond om kwetsbaar te zijn over waar je vandaan komt.

Hoewel ik heel erg lang heb getwijfeld of ik wel op deze wijze wil uitwijden over mijn verleden, weet ik dat juist door waar ik vandaan kom, dit bedrijf haar bestaansrecht heb gegeven. Want ik heb mijn ziel en zaligheid hierin gestopt, omdat ik geloof dat het mijn levensmissie is.

 

Een levensmissie bestaat uit lessen die je ziel mag leren en dit begon bij mij op jonge leeftijd.

Geboren als oudste in een gezin van 8 kinderen, werd ik automatisch de tweede moeder en dit werd een rode draad door mijn levensverhaal. Helaas trof ik ouders die zelf alles behalve de kunst van ouderschap hadden geleerd en hoewel zij ook het beste naar hun kunnen hebben gedaan, veranderd dat niets aan het feit dat ze niet in staat waren om voor kinderen, laat staan zoveel, te zorgen.

Het drama werd compleet toen ze gingen scheiden toen ik twaalf was. Als verwaarloosd kind, werd ik nog verder aan mijn lot over gelaten en ging mijn heil zoeken in nog meer ellende. Toen ik achttien werd, was ik een jonge vrouw geworden, die niets had opgebouwd. Ik had gewoon niets, geen diploma's, geld, gezondheid, geluk, stabiele mensen om me heen. En ik weet nog goed, dat ik me bewust werd dat ik nu volwassen (in leeftijd dan alleen ;-) was geworden en zelf verantwoordelijk was geworden voor mijn leven.

Hoe verleidelijk het ook was, de schuld aan mijn trauma's te geven, ik kon duidelijk aan mijn omgeving zien, dat dit je geen stap vooruit helpt. Ook al was ik niet voor het geluk geboren, ik kon gewoon niet geloven dat dit het dan was. Dan kan je net zo goed gelijk in je kistje gaan liggen. Deze bewustwording werd mijn anker om een beter leven op te bouwen. So I did!

Toen ik 25 was, was ik getrouwd, zelf moeder geworden en begon een bedrijf. Ik ging er gewoon voor. En daar kom je een heel eind mee, alleen kan een lichaam fysiek maar een bepaalde tijd als machine ingezet worden..

 

Terug naar 1 september 2012. 

Ik had mijn plannen voor televisiestyliste met pijn losgelaten en omdat ik niet terug wilde naar de schoonheidswereld, waar ik me ook niet meer kon vinden in de focus op de buitenkant, besloot ik dan toch mijn hart te volgen en mijn eigen visie van schoonheid uit te dragen.

Zo is alles begonnen en de afgelopen 10 jaar van ondernemer zijn, is de beste persoonlijke ontwikkelingscursus die ik me maar kon wensen, geworden.

Van schoonheidssalon gericht op huidverbetering, heb ik na een aantal jaar de switch gemaakt naar biologische salon en keihard gewerkt om niet alleen een bedrijf te hebben, maar ook het beste. Dit resulteerde in de prijs voor 'Beste salon van Nederland´in 2016. Hoewel ik er heilig van overtuigd was, dat dit mijn ticket naar zekerheid en succes zou worden, bleek wederom het tegenovergestelde het geval. Ik raakte het plafond en zat weer in de mindfuck van een maakbare wereld. Ook al liep het spoor dood, er zat niets anders op dan mijn gebroken hart bij elkaar te lijmen en voorbij de sluier van illusie te gaan kijken.

 

Terugkijkend kan ik nu zien dat deze ogenschijnlijke successen, allemaal met een prijs komen en iedereen moet op een gegeven moment bepalen of je de prijs voor een illusie wilt betalen of de tol van het leven zelf.

Mijn nieuwsgierigheid en honger naar betekenis leidde me naar het holisme, waar ik mijn hart compleet in bleek kwijt te kunnen. Waar geen prestaties hoeven te worden geleverd, het zijn boven het doen wordt gezet en je uitgedaagd wordt om goed voor jezelf te zorgen. Dit bleek de aanwijzing voor een nieuwe koers met mijn bedrijf, ik werd een holistische salon.

Al toen ik net begon met behandelen, voelde ik me heel even als iemands moeder, als ik iemand in mijn stoel had liggen. De kwetsbaarheid van een mens die zich aan jouw handen overgeeft. Het raakt me, ook omdat ik door iemand aan te raken met de taal van aanraking, meer dan 1000 woorden kan communiceren. Hierdoor kan ik mijn moederlijke liefde kwijt in dit vak en een moment van energie-uitwisseling laten ontstaan.

In het holisme, kon ik zelf ook energetisch helen. Dit heeft naast balans, al mijn fysieke klachten van jarenlange chronische stress geheeld en me krachtig in kwetsbaarheid gemaakt. Dit vind ik elke dag eng en dan vraag ik me af, waarom ik me ermee door ga. Maar de angst om mijn hart niet te volgen is groter geworden, dan de angst om het wel te volgen en bungeejumpen in het onbekende begint steeds meer te wennen gelukkig ;-)

 

Vanuit het holisme, raakte ik als vanzelf geintresseerd in alchemie, kwatumfysica en kundalini. Deze ontdekking heeft me de magie van energie laten zien en sindsdien ben ik naast behandelingen in de praktijk, ook belevenissen van energie en bewustwording gaan geven.

Zo ben ik van schoonheidssalon naar holistische praktijk gegroeid. GAIYA staat voor moeder aarde, moeder aarde dankt haar bestaan aan het universum en zo danken wij ons bestaan in oneindigheid, aan een oneindige intelligentie en het steeds meer bewustzijn, verbinding en balans hierover creeëren, is wat ik wil uitdragen met GAIYA.

Het is mijn diepste verlangen een moment van betekenis voor jou te mogen creeëren, zodat jouw hoofd-hart verbinding weer in balans komt. Om zo het fluisteren van je hart te horen, and you can follow your soul.. it knows the way!

 

Liefs Joëlle