"Don't expect, but prepare for succes"

Practical Preps

Een moment van bezinning komt het best tot zijn recht, door je voor te bereiden, zodat je lichaam dieper kan ontspannen en je geest wijder kan verruimen, tijdens jouw ceremony of journey, waardoor je ervaring wordt versterkt.

Door de multidimenionale setting waarin je je zult bevinden, komen signalen en prikkels intenser binnen dan gewoonlijk.
Omdat zintuigen worden gestimuleerd, je bewuster wordt van energie en op gaat in het moment, vallen details die je doorgaans nauwelijks waarneemt, nu wel op.
Daarom is persoonlijke hygiëne en kleding een punt van aandacht voor de juiste voorbereiding.

Dit begint bij wat je aan trekt.
Als kleding te strak zit, kan het je afleiden, maar ook als je het koud hebt bijvoorbeeld.
Losse kleding (pyama mag ook ;-) en eventueel een extra vest en dikke sokken zijn handig, vooral als je van warmte houdt.
En als je geen dikke sokken mee neemt, draag er dan zorg voor dat je schone sokken aan trekt.
Als je de sokken aan houdt die de hele dag in je schoenen hebben gezeten, dan hangt de geur en energie van die dag in je sokken en dit kan jou of de mensen om je heen uit het moment halen.

Wees op tijd, ongeveer 5 minuten van te voren, dan kan je rustig acclimatiseren ;-)

Naast deze praktische voorbereiding, wil ik je ook een liefdevolle raad geven om wat extra tijd en ruimte voor- en na een beleving in te plannen, hierdoor kun je zelf invloed uitoefenen op de kwaliteit van jouw ceremony of journey.


Voel hierin wat voor jou prettig en haalbaar is, het is een advies, absoluut geen must!

Power preps 

Bij elke ceremony of journey is er de mogelijkheid to microdose with plantmedicine in a responsible way. Het plantmedicijn wordt het beste ontvangen in een schoon lichaam, zo zal de manifestatie zich het krachtigst openbaren en al je energielichamen in alignment brengen, zodat body-mind-soul worden geconnect. Neem daatbij het volgende in acht:

 

De gehele dag:

  • Take a social media-break
  • Geen toxines, suikers, koffie etc consumeren
  • Geen drugs, alcohol, of andere stimulerende middelen

Tot een 1,5 uur van tevoren;
(Deze kan je naar eigen inzicht/gevoel ook tot een halve/hele dag betrekken als dit voor jou resoneert)

  • Alleen water/kruidenthee drinken
  • Geen (zware) maaltijd
  • Geen sigaretten 

Om eventueel mee te nemen;

  • notitieboekje, als je het fijn vindt om na je journey een inzicht direct te kunnen noteren

 

Verstilling bouwt de brug naar innerlijke rust, hoe meer rust je creeërt voor- en na je journey en je niet van alles hoeft, des te meer ruimte krijgen je inzichten om te integreren.

The magic of plantmedicine

Als je nog geen beeld hebt van wat je kunt verwachten van de werking van plantmedicijn, dan kan ik je van harte de film Avatar aanraden, als je deze nog niet hebt gezien, dan kan het heel waardevol zijn deze te kijken voor je journey, zeker als je enigzins onrust of spanning erover voelt, zodat je een beeld hebt van wat je tijdens je journey kunt verwachten. Deze film geeft een bijzondere impressie van de connectie die je met de spirit van de natuur kunt maken, welke je ook tijdens jouw journey zult ontdekken!

Als je meer over de mogelijkheden van plantmedicijnen wilt ontdekken, biedt Netflix ook gave docu's om in te duiken, zoals Fantastic Fungi, Magic Medicine en Have a Good Trip: Adventure in Psychedelics.

Disclaimer

Voeding, leeftstijl, commitment en intenties zijn van invloed op je ervaring tijdens een journey.